8 tips om je sieraden mooi te houden

8 tips om je sieraden mooi te houden

Na het lezen van deze blog weet jij hoe je het beste met je sieraden kunt omgaan.

Beschadigingen en verkleuringen Sieraden worden vaak dagelijks gedragen om je outfit compleet te maken! Het is daarom moeilijk om het te vermijden. Het maakt niet uit of het om echte/nep sieraden gaat, sieraden verkleuren en beschadigen door het dragen. De kwaliteit heeft er niet altijd mee te maken, deze ontstaat namelijk door het gebruik van de sieraden. Maar maak je geen zorgen! Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om jouw mooie parels langer mooi te houden en te laten stralen!

1. Vrijhouden van parfum/crème
2. Doe je sieraden als laatste om
3. Geen aanraking met water
4. Doe je sieraden af voordat je gaat slapen
5. Goed bewaren
6. Verklein de kans op knopen
7. Zweten
8. Pas op met zonlicht of de zonnebank

1. Vrijhouden van parfum/crème. Vermijd zeep! Laat uw sieraden niet in contact komen met make-up, parfum, zeep, bodylotion of haarlak. Het geeft een dof effect, dit komt doordat de alcohol in de producten je sieraden beschadigt, dit wil je niet. Dit geldt overigens ook voor chemicaliën, draag geen sieraden tijdens het schoonmaken.

2. Doe je sieraden als laatste om. Het beste is om je sieraden als allerlaatst om te doen. Je wilt niet dat je sieraden ergens aan blijven haken als je je aankleedt. Dat zou zonde zijn van je sieraad, maar zeker ook van je kleding!

3. Geen aanraking met water. Ga niet zwemmen of douchen met je sieraden om. Chloor is een grote boosdoener! Hierdoor ontstaat er een witte aanslag op zilver en die kun je helaas niet wegpoetsen.

4. Doe je sieraden af voordat je gaat slapen. Ga je slapen? Doe dan je sieraden af. Ze slijten sneller als je ze blijft dragen en de kans bestaat dat je sieraden kapot gaan tijdens het slapen.

5.  Goed bewaren. Wist je dat je je sieraden het beste op een donkere plek kunt bewaren, zoals in een doosje, lade of in een sieradenzakje. Het licht kan uw sieraden verkleuren. Schaamte!

6. Verklein de kans op knopen. Berg je sieraden netjes op; sluit kettingen, armbanden en alle andere sieraden met een sluiting. Als je weet hoe je ze moet aantrekken, raken ze niet verstrikt! Zo gemakkelijk als je haast hebt.

7. Zweten. Doe je sieraden af als je weet dat je zwaar werk gaat verrichten of begint aan een heftige workout. Zweet tast je sieraden aan en daarnaast is het zonde als je, je sieraden verliest.

8. Pas op met zonlicht of de zonnebank. Stel je sieraden niet bloot aan te fel zonlicht of de zonnebank. Je sieraden kunnen daardoor gaan verkleuren.

Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Jij weet nu hoe je jouw sieraden in top conditie kunt houden.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.